De jongste voorzitter van Amicitia in Nuis-Niebert

Ik ben als klein meisje bij muziekvereniging “ Amicitia” in Nuis/Niebert gekomen omdat mijn moeder daar ook heenging. Mijn moeder drumde en ik kreeg een bugel. Na twee jaar les heb ik mijn A-diploma gehaald en mocht ik in het grote korps meespelen. Dat was best eng, ik was nog maar een klein meisje en zat tussen allemaal grote mensen. Ik weet nog dat we naar een concours in Drachten gingen en dat ik zo zenuwachtig was dat ik geen noot kon spelen. Ik ben inmiddels opgeklommen van derde naar eerste bugel en zo zit ik nu al een paar jaar op de eerste rij op de eerste stoel.
Een vereniging moet een bestuur hebben en zodoende werd ik gevraagd om in het bestuur te komen. Eerst dacht ik dat dit niets voor mij was, maar inmiddels ben ik al weer een jaar voorzitter. De jongste voorzitter van “Amicitia” ooit. Ik doe het graag en krijg alle steun van de andere bestuursleden. Dit jaar, 2004, bestaat Amicitia vijfentachtig jaar. We hebben het jubileum gevierd met een uitvoering en allerlei acts. Op de uitvoering hebben we stukken ‘van toen tot nu’ gespeeld. We hebben ook veel aandacht besteed aan de kleding: prachtige jurken en pakken hebben we gehuurd. Het was een geslaagd feest.
Na zes jaar heeft onze dirigent afscheid genomen en we hebben nu een nieuw dirigent, dat is wel even wennen. Op het volgende concert, in januari zal hij voor het korps staan, ik weet zeker dat het goed komt. ‘Amicitia’ is een mooie vereniging en ik speel er met veel plezier.Ciska Mekkes

(Geboren 1979)

Interview:
In het kader van het ‘Streektoal project Moarum’
2004

Interviewer: Martje Grondsma en Alie de Vries

In opdracht van de RUG
Professor Siemon Reker